Greenfeemedlemskap


Vad är ett greenfeemedlemskap / greenfeemedlem?

Greenfeemedlemskap eller att vara greenfeemedlem i en svensk golfklubb innebär att man får lov att spela golf på samtliga golfbanor mot erläggande av greenfeeavgift. Vissa golfklubbar erbjuder greenfeemedlemskap för cirka 350-400 kr och då ingår ingenting förutom själva medlemskapet, access till GIT-systemet (bokning av starttider mm) och tidningen Svensk Golf. Några golfklubbar har, förvisso, ett högre pris men har adderat en eller flera greenfeebiljetter i medlemskapet som gör att det kan bli ännu intressantare med dessa greenfeemedlemskap.

För ett antal år sedan var det en livlig debatt, inom svensk golf, om det som då benämndes som ”Brevlådeklubb”. Brevlådeklubbar var golfklubbar som inte hade en ”riktig golfbana” men hade tusentals medlemmar. Björkliden, som ligger 25 mil norr om polcirkeln, var väl den mest omtalade vid den tiden…

Sveriges bästa greenfeemedlemskap 2019 (mest prisvärda)

RankingGolfklubbIngår i medlemskapet*Pris / ÅrBetalningTeckna medlemskap
1Sparren GK1 greenfeebiljett375Svisch + BGMer info/Boka
2Bråvikens GK345Svisch + BGMer info/Boka
3Lycke Golf & Country Club1 greenfeebiljett350Svisch + BGMer info/Boka
4Sundbyvik GK325Svisch + BGMer info/Boka
5Vinbergs GKInklusive Golfhäftet895Svisch + BGMer info/Boka
6Mölndals GK395Svisch + BGMer info/Boka
7Vinbergs GK3 greenfee + 1 gratis lunch990Svisch + BGMer info/Boka
8Kungälv-Kode GK1 greenfeebiljett + Flexi1195Svisch + BGMer info/Boka
9Hinton GolfÖvning + Korthål700Kortbetalning
10Backa Säteri Golf3 heldagsgreenfee1295Svisch + BGMer info/Boka
11Öijared GK4 greenfeebiljetter1595Svisch + BG
13Stenungsunds GK1 greenfeebiljett + korthål1295Svisch + BGMer info/Boka
14Ryfors GK1 greenfeebiljett995Svisch + BGMer info/Boka

Komplettera ditt golfmedlemskap med Golfhäftet eller Golfhäftet Plus! Med Golfhäftet och Golfhäftet Plus spelar du på över 900 golfbanor och betalar bara halv greenfeeavgift. Golfhäftet gäller även i Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Spanien, Portugal, Storbritannien, Irland samt slutligen även Italien.

Nu har ju golfen, äntligen, blivit godkänd för friskvårdsbidrag vilket gör att det kommer att ”poppa upp” många nya former av golfmedlemskap, där innehållet och priset kan variera. Friskvårdsbidraget är en skattefri förmån som många företag har anammat. Ett företag kan ge sina anställda ett skattefritt friskvårdsbidrag på maximalt 5 000 kr per år.