Greenfeemedlemskap

Vad är ett greenfeemedlemskap / greenfeemedlem?

Greenfeemedlemskap eller att vara greenfeemedlem i en svensk golfklubb innebär att man får lov att spela golf på samtliga golfbanor mot erläggande av greenfeeavgift. Vissa golfklubbar erbjuder greenfeemedlemskap för cirka 350-400 kr och då ingår ingenting förutom själva medlemskapet, access till GIT-systemet (bokning av starttider med mera) och tidningen Golfa. Några golfklubbar har, förvisso, ett högre pris men har adderat en eller flera greenfeebiljetter, eller annat användbart i medlemskapet som gör att det kan bli ännu intressantare med dessa greenfeemedlemskap.

För ett antal år sedan var det en livlig debatt, inom svensk golf, om det som då benämndes som ”Brevlådeklubb”. Brevlådeklubbar var golfklubbar som inte hade en ”riktig golfbana” men hade tusentals medlemmar. Björkliden, som ligger 25 mil norr om polcirkeln, var väl den mest omtalade vid den tiden…

Sveriges bästa greenfeemedlemskap 2023 (de mest prisvärda)

GolfklubbIngår i medlemskapet*Pris / årBetalningTeckna medlemskap
Vinbergs GKInkl. Golfhäftet Plus 2024895Swish + BGMer info/Boka
Vinbergs GK375Swish + BGMer info/Boka
Happy Golfer389KortbetalningMer info/Boka
Kungälv-Kode GKInkl. 1 greenfeebiljett 690Svisch + BGMer info/Boka
Lycke Golf & Country Club20 % på greenfee750BGMer info/Boka
Binga Golf395E-postfakturaMer info/Boka
Kiladalens GKInkl. 1 niohålsgreenfee495Svisch + BGMer info/Boka
Backa Säteri GolfInkl. 3 heldagsgreenfee1395Svisch + BGMer info/Boka
Bråvikens GKInkl. 1 greenfeebiljett795Svisch + BGMer info/Boka

Komplettera ditt greenfeemedlemskap med Golfhäftet, så spelar du på nästan 1 200 golfbanor  i Sverige och övriga Europa och betalar bara halv greenfeeavgift. Golfhäftet gäller även i Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Spanien, Portugal, Storbritannien, Irland, Italien och Frankrike.

Friskvårdsbidrag | Låt företaget betala ditt golfmedlemskap!

Sedan några år har ju golfen, äntligen, blivit godkänd för friskvårdsbidrag! Detta gör att det har ”poppat upp” många nya former av golfmedlemskap, där både innehållet och priset kan variera. Friskvårdsbidraget är en skattefri förmån som många företag har anammat. Ett företag kan (måste inte) ge sina anställda ett skattefritt friskvårdsbidrag om maximalt 5 000 kr per år. Nästan alla golfklubbar separerar posterna på fakturan så att det tydlig framgår vad som är medlemsavgift och vad som är spelavgift. Det är endast spelavgiften som är föremål för friskvårdsbidrag.